Imate radi mesne polpete? Pripravimo jih lahko tudi iz lahkega piščančjega mesa. Za popoln okus poskrbijo dodane začimbe in zelenjavna priloga.
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenje očistimo in narežemo. Sladek krompir in kolerabo narežemo na večje kose. Šampinjone, bučko in česen prav tako narežemo. Vso zelenjavo razen česna damo v posodo in jo prelijemo z olivnim oljem, zeliščno soljo in popro ter jo dobro premešamo. Pečemo jo v pečici na peki papirju približno 35 do 40 minut in jo občasno premešamo. Česen dodamo 10 minut preden je zelenjava mehka.
Medtem v ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo papriko in čili v prahu in dobro premešamo. Ohladimo. Piščančji file narežemo na majhne koščke in ga skupaj z jajci zmeljemo v mešalniku. Dodamo čebulo, Herbamare, poper in kosmiče. Če je masa preveč lepljiva, dodamo še kosmičev. Z vlažnimi rokami oblikujemo 6 kroglic ali polpetov. Pečemo jih na ne previsoki temperaturi v ponvi približno 10 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.